der>

HMI Lösningar

Vad är HMI lösningar?

HMI står för Human Machine Interaction och syftar på en instrumentpanel som gör det möjligt att kommunicera med en maskin eller ett datorprogram. Termen används vanligtvis för att beskriva styrsystem i industrin som visar driftdata i realtid. Ett HMI kan bestå av till exempel en fristående skärm, en surfplatta eller flera instrumentpaneler utspridda över ett större område. Dagens styrsystem blir alltmer avancerade och operatörens arbetsuppgifter ändras ofta, vilket ställer krav på flexibilitet i användarvänligheten.

Vårt sortiment

Bejoken erbjuder marknadens bredaste HMI lösningar från IDEC och APEM. I vårt sortiment finns knappar, vridbrytare, nyckelbrytare, pilotlampor och speciallösningar för att komplettera ditt styrsystem.

Tryckknappar

Tryckknappar används ofta för ”enklare” funktioner såsom av/på eller 1-0-2 (Hand-0-Auto) där antalet kontakter inte behöver vara så många. Vårt sortiment av tryckknappar från IDEC präglas av hög design och funktion. Ett stort lager i Malmö gör att vi kan erbjuda snabba leveranser till bra priser.

Pilotlampor

Pilotlampor används för visuell indikering när det gäller att bryta en krets. De kallas även indikatorlampa eller kontrollampa, och kan ha olika färger och funktioner. Hos Bejoken hittar du bland annat den robusta MW-serien för tuffa applikationer. Utforska vårt breda utbud av pilotlampor.

Vrid- och nyckelbrytare

Med en vrid- och nyckelbrytare styr du funktionen i ett system, genom att vrida den åt höger eller vänster. Ett typiskt exempel på nyckelbrytare är startfunktionen på bilar, i nyare bilmodeller kan startfunktionen istället vara integrerad i en skärm. För en trucktillverkare kan det exempelvis vara svårt att hålla reda på truckarnas alla startnycklar, genom att då byta ut nyckelbrytarna mot vridbrytare slipper tillverkaren alla nycklar. Med oss på Bejoken får du rätt vrid- och nyckelbrytare som uppfyller dina behov.

Var används HMI lösningar?

HMI lösningar finns överallt i samhället, från parkeringsautomater till användarpaneler när du ska tanka bilen. De är också vanliga i många olika typer av industrier såsom energi, avloppsvatten, livsmedelsproduktion och läkemedelstillverkning. HMI lösningar med alla dess komponenter kan användas för att övervaka fabriksdrift och styrutrustning men även hantera larm.

Vad ska du tänka på när du köper HMI lösningar?

Kontakta oss på Bejoken om du är intresserad av HMI lösningar till din verksamhet. Vår spetskompetens inom elektromekanik, automation och maskinsäkerhet gör oss till en stark helhetsleverantör av HMI lösningar. Tack vare vår långa erfarenhet kan vi erbjuda ett brett utbud av applikationer som uppfyller alla produktkrav från våra kunder. Våra HMI-komponenter omfattar allt från tryckknappar och pilotlampor till vrid- och nyckelbrytare. Många andra HMI-komponenter kompletterar vårt omfattande sortiment.

Vi berättar vad du behöver utifrån dina behov och skräddarsyr en helhetslösning som är driftsäker, användarvänlig och modern. Vår styrka är avancerade lösningar med såväl enskilda komponenter som hela applikationer. Vi jobbar med många fabrikat då det gäller produkter för Industriell Automation bl.a. TE, Harting, Sirena, IDEC, Huber+Suhner m.fl.