der>

Klimatlösningar

Vad är klimatlösningar?

I en industrianläggning är driftsäkerheten av absolut största vikt. Maskinernas och systemens tillförlitlighet bör vara så hög som möjligt för att minimera produktionsbortfall och olyckor.

Klimatlösningar i form av fläktar och ventilationssystem är ett sätt att kontrollera värmen som genereras av olika komponenter i anläggningen. Utan fläktlösningar riskerar den värmealstrande elektroniken att prestera sämre eller gå sönder. Med säsongernas temperaturväxlingar kommer ytterligare påfrestning på maskinerna, där temperaturdippar eller toppar behöver regleras av klimatiseringssystemen. Ett annat exempel på klimatlösning är ventilationsfilter i ett sågverk för att fånga upp damm, eller ett system för att kontrollera ångor i en fabrik.

Var används klimatlösningar?

Klimatlösningar är vanliga i industriproduktion med elektronik. När elektronik placeras i skåp för styrning, genererar elektroniken värme som måste forceras bort. Men klimatlösningar används inte enbart för värme, i norra delar av Sverige är det också viktigt att hantera kylan. Därför förekommer det att man sätter t.ex. element i styrskåp för att komponenterna inte ska frysa sönder.

 

Vad ska du tänka på när du köper klimatlösningar?

Bejoken har lång erfarenhet av kompletta klimatlösningar både inomhus och utomhus. Vi tittar på dina behov och förutsättningar, och ställer frågor för att kunna ge dig en anpassad klimatlösning med optimal prestanda.

Vi jobbar med EBM-Papst och Pfannenberg, två globala tillverkare av fläktkomponenter som är kända för sin kvalitet och tillförlitlighet. Du hittar exempelvis radialfläktar från EBM-Papst i vårt sortiment. Produkterna håller hög kvalitet och med patenterade IP55 filter så minskar underhållsintervallerna, vilket gör att du sparar mycket pengar.

Allt du behöver inom klimatlösningar för din verksamhet

När du beställer från oss garanterar vi bred teknisk kunskap och erfarenhet, ett imponerande sortiment och hög kundservice. 40 000 komponenter i vårt lager gör att vi kan täcka in våra kunders behov, och lite till. Vi ställer höga krav på våra produkter och samarbetar enbart med ledande leverantörer inom respektive område.

Med Bejoken garanterar vi att du får rätt komponent och rätt kompetens – på rätt plats för att just din verksamhet ska flyta på så smidigt som möjligt. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.