der>

Spänningsaggregat

Vad är ett spänningsaggregat?

Ett spänningsaggregat är en slags omvandlare som förvandlar växelström till likström. Aggregaten finns som enfas eller trefas-variant, i Sverige används enfas upp till 5 ampere. Inom industriautomation används oftast 230 till 24 volt DC, och i denna bransch är det mycket viktigt med tillförlitlighet – därför är vi på Bejoken noga med att erbjuda spänningsaggregat med hög tillförlitlighet och driftsäkerhet.

Var används spänningsaggregat?

Spänningsaggregat eliminerar störningar i nätet som dippar eller åsknedslag, därför förekommer de i exempelvis signalsystem för järnvägsspår. När tåget åker förbi järnvägsövergången uppstår störningar, då ser spänningsaggregatets s.k. DLC till att reglera spänningen så att systemet fungerar problemfritt. En annan viktig komponent är galvanisk frånskiljning, en funktion som ser till att primärsidan inte påverkar sekundärsidan.

Vad är bra att tänka på innan man köper ett spänningsaggregat?

Det är bra att känna till vilken primärspänning, sekundärspänning och last du har. Olika maskiner och motorer har olika spänningsaggregat, genom att ta reda på detta förlänger du livslängden på ditt aggregat.

Bejoken erbjuder spänningsaggregat från marknadsledande IDEC

Med oss på Bejoken får du alltid rätt komponent och rätt kompetens – det gör oss till ett naturligt val för spänningsaggregat av högsta kvalitet. Vi marknadsför spänningsaggregat från japanska IDEC i effekt från 10W till 480W med utspänning 5VDC, 12VDC och 24VDC. I vårt sortiment hittar du också PS6R, som kan utökas med extra DC-DC konverterare för andra spänningar med samma aggregat.

När du beställer från oss garanterar vi bred teknisk kunskap och erfarenhet, ett imponerande sortiment och hög kundservice. 40 000 produkter i vårt lager gör att vi kan täcka in våra kunders behov, och lite till. Är du osäker på vilken typ av spänningsaggregat som passar för din applikation?