der>

Strömställare

Vad är en strömställare (strömbrytare)?

En strömställare kallas också strömbrytare och har en enkel funktion – den bryter eller sluter en krets. Många tänker säkert på ett vägguttag med strömbrytare, som är vanligt när man vill tända ljuset hemma. Det finns i huvudsak två olika brytarfunktioner, den momentana och s.k. “latching”.

Vad är viktigt att tänka på vid köp av strömställare? 

Vilka påfrestningar strömställaren ska tåla – behöver den skyddas mot damm, smuts, smörjmedel, fukt eller extrema temperaturer? Du behöver också veta vilken spänning/ström som ska brytas och vilken miljö den ska sitta i.

Från enpolig strömbrytare till utanpåliggande strömbrytare

Den enklaste strömställaren kallas enpolig strömbrytare och har endast två anslutningar. En 2 polig strömbrytare används vid en tvåfas-belastning eller där båda polerna behöver brytas. Vilka olika typer finns? Svaret är allt från utanpåliggande strömställare till hålmonterade och vandalsäkra varianter. I vissa applikationer krävs att man kan utläsa funktionen med hjälp av en symbol. I andra kan man se om maskinen är igång med hjälp av en indikering. Exempel på fler strömställare är:

Vad erbjuder Bejoken när det gäller strömställare?

Bejoken tillhandahåller ett stort lager av strömställare i olika storlekar och egenskaper. Vi har ett nära samarbete med marknadsledande tillverkare, berätta för oss vilken spänning/ström som ska brytas så kan vi snabbt göra ett urval i vårt sortiment. Självklart får du branschens bästa service!

Beställer du från oss garanterar vi erfarenhet, bred teknisk kunskap och spetskompetens som hjälper dig hela vägen till rätt resultat. Välkommen att kontakta oss!