der>

Kablage för nätverkslösningar

Vad är nätverkslösningar?

Ett nätverk är ett system av flera sammankopplade datorer vars syfte är att överföra data. Idag är internet och dataöverföring en nödvändighet för många företag. Vi är dessutom mer uppkopplade och det ställer krav på att dataöverföringen ska vara snabb, tillgänglig och säker. Exempel på nätverkslösningar är lokala nätverk såsom trådlöst wi-fi och regionala nätverk såsom mobiltelefonnätverk. Olika typer av mer eller mindre komplexa nätverkslösningar underlättar alltså för samhällsfunktioner och ger dessa tillgång till effektiv datakommunikation för specifika ändamål.

Rätt kablar är viktigt för att dataöverföringen i nätverket ska fungera optimalt. Partvinnad kabel, också kallad twisted pair-kabel (TP-kabel), är en signalkabel där ledarna är tvinnade för att förhindra störningar. TP-kabel är vanligt inom exempelvis ethernet och telefoni. Kablarna får dock inte vara för långa, då dämpas effekten och man behöver en s.k. repeaterstation som upprätthåller snabbheten. Vi på Bejoken har lång erfarenhet av nätverkskomponenter och erbjuder bland annat RJ45 patchkabel.

Var används nätverkslösningar?

Nätverkslösningar finns överallt i samhället, ett exempel är serverrum för myndigheter och arbetsplatser. Andra användningsområden är internet och TV för privatpersoner i fastigheter, för skrivare och intranät på företag, och hos mobiloperatörer för att Sveriges telefoni ska fungera.

Vad ska du tänka på när du köper nätverkslösningar?

Kom ihåg att inte beställa längre kablar än nödvändigt. Det är viktigt att kablarna är så korta som möjligt för att göra dataöverföringen effektiv. I serverrum som kräver många kablar blir det dessutom mindre härvor, och du utnyttjar den lilla mängden yta som finns i exempelvis ett apparatskåp.

Vad erbjuder Bejoken när det gäller nätverkslösningar?

Bejoken erbjuder ett stort utbud av kablar och kontaktdon för nätverksinstallationer. Hos oss hittar du nätverkskablar och patchkablar i olika längder, från 30 cm upp till 10 meter långa. Genom att köpa in kablar direkt från fabriker och kvalitetstillverkare undviker vi mellanhänder, och kan på så vis pressa priserna för våra kunder. Vi erbjuder kablar såsom:

  •   U/FTP = oskärmad kabel men med yttre skydd
  •   U/UTP = helt oskärmad kabel
  •   F/UTP = kabel med skärm runt alla ledare, men inte runt de enskilda paren
  •   LSOH = halogenfri kabel

Vi tillhandahåller även RJ45-kontakter som sitter i båda ändarna av en patchkabel. Kontakterna finns i både skärmat och oskärmat utförande.

 

Snabb leverans av nätverkskabel, patchkabel och kontaktdon

Bejoken är rätt val när du söker kvalitetskomponenter för nätverkslösningar. Ett välfyllt lager gör att vi kan plocka ut nätverkskablar, patchkablar och kontaktdon, och snabbt leverera dem till våra kunder.

Vårt mål är att vara din starka helhetsleverantör där du får ett fullserviceåtagande från start till mål. Därför är vi glada över att ha så nöjda kunder inom allt från maskinbyggare och EMS-tillverkare till kretskortsproducenter. Med en bred teknisk kompetens och ett lösningsorienterat sätt ser vi till att du som kund får rätt komponent till rätt kostnad och kvalitet.

Tveka inte att höra av dig, så hjälper vi dig.